Banden met stikstof

Wij van Beterband hebben de mogelijkheid om uw banden te vullen met stikstof die wij hier zelf genereren. Stikstof gedraagt zich anders dan lucht, maar wat zijn nu de voordelen van het vullen met stikstof in plaats van gewone lucht?

• Bandenspanning blijft beter op peil door de grotere moleculen, dus minder lekkage.
• Levensduur wordt verlengd doordat de banden minder heet worden tijdens het rijden.
• Lagere rolweerstand wat een iets lager brandstofverbruik tot gevolg heeft.
• Minder oxidatie aan de binnenkant van de velg en de band, doordat er geen zuurstof aanwezig is.
• Constantere bandenspanning tijdens het rijden. Dit komt doordat de stikstof in de band minder heet wordt en ook minder uitzet dan lucht. Dit geeft een minder verhoogde bandenspanning na een lange rit waardoor het weggedrag en het comfort ook beter blijven.

U moet geen wonderen verwachten van stikstof, maar het feit dat de Formule 1 en de gehele vliegindustrie alleen nog maar stikstof gebruiken zegt genoeg.

Voor slechts € 2,50 per band vullen wij uw banden af met stikstof (inclusief het mooie groene dopje om aan te geven dat u rijdt met stikstof in uw banden!)

Als u overigens uw bandenspanning controleert en u moet iets bijvullen, dan kan het in principe geen kwaad om dit te doen met gewone lucht. Het percentage, en daarmee het effect van de stikstof zal dan echter wel steeds kleiner worden.