Velgen maken de auto!

Hoe vaak is er wel niet een bumper of spoiler gemonteerd welke niet goed tot z´n recht kwam. Het is veel beter om bij het begin te beginnen, dat zijn natuurlijk de velgen. Steeds meer (toonaangevende) automerken steken veel tijd en spelen in op de designs van de velgen. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar het merk BMW, wat is een BMW zonder die mooie spectaculaire velgen.

Toch zijn er veel mensen die de originele velgen wel mooi vinden maar nog net niet mooi genoeg. Ze willen zich onderscheiden van de rest, hun auto moet uniek en naar persoonlijke smaak zijn. Om deze en andere uiteenlopende redenen worden er de laatste jaren veel lichtmetalen velgen gemonteerd. Lichtmetalen wielen zijn ook niet voor niets de populairste accessoire wat betreft auto's betreft. Je geeft je auto iets van jezelf, een persoonlijke uitstraling, je onderscheidt jezelf van de rest.

Voor veel auto liefhebbers maakt het dan ook niet uit of de auto nu, nieuw, 1 jaar of 10 jaar oud is. Als hij nog een tijdje meemoet of je vind de auto wat saai van uiterlijk. Dan kom je er bijna niet onderuit dan dat er een paar lichtmetalen wielen onder gemonteerd moeten worden.

Ook onder de bezitters van auto zijn lichtmetalen velgen steeds belangrijker geworden. Er worden bijvoorbeeld steeds meer winterbanden op lichtmetalen velg gemonteerd, waardoor ook een de winterset een strakke look heeft.

Nog een voorname reden waarom veel mensen (andere) lichtmetalen velgen kopen is dat steeds meer mensen op zoek zijn naar een grotere maat velg. Standaard staan auto's meestal op gangbare en bescheiden maten van velgen. voornamelijk om de productkosten zo laag en aantrekkelijk mogelijk te houden. Mensen die deze maten niet voldoende vinden zijn vaak op zoek naar een velg die de wielkasten meer vulling geven en de auto daarmee een nog extremer uiterlijk geven. Een tevens veel voorkomende reden is de zoektocht naar een sportiever rijgedrag en een betere handeling van de auto. Kleinere velgen met hoge banden zijn nou eenmaal minder stabiel in bochten.

Voordelen van lichtmetalen velgen:
- Mooier, fraaier en extremer uiterlijk
- Minder gevoelig voor corrosie, bij de juiste behandeling
- Minder onbalans
- Betere warmteafvoer
- Lager gewicht bij zelfde afmetingen
- Sterker (vormvaster en minder elastisch dan staal)
- Nauwkeuriger in de maatvoering
- Betere rijeigenschappen voornamelijk bij plattere (laagprofiel) banden

Echter waar voordelen zijn, zijn ook nadelen. Zo is dus een groot nadeel (voor veel mensen) dat de lichtmetalenvelgen meer onderhoud verlangen dan stalen velgen. Ze raken tevens eerder zichtbaar beschadigd, maar bij goede behandeling en bedachtzaamheid worden deze nadelen zo goed als opgeheven.

Juist voor de mensen die op zoek zijn naar een grotere of een andere lichtmetalen velg, heeft Beterband een ruim assortiment, voor practisch elke auto, van welk bouwjaar dan ook. Mocht u interesse hebben en op zoek zijn naar een set velgen dan horen wij graag van u.

U kunt ook onder het tablad vinden :