Balanceren van banden en wielen

Heeft u last van trilling als u rijdt? 

Dan kan Beterband dit voor uw oplossen. Beterband controleerd of uw banden en wielen goed zijn uit gebalanceerd. Niet (goed) gebalanceerde wielen en banden zorgen er voor dat uw auto niet goed rijdt. Tevens zorgen niet (goed) gebalanceerde wielen en banden voor een verhoogde slijtage van de onderdelen aan de wielophanging van de auto zoals oa. stuurkogels, stuurhuis, fuseekogels, ophangrubbers en draagarmen.

Hoe komt het dat de auto trilt?

De banden en velgen komen met een onbalans uit de fabriek. Dit is dat aan de éne kant van de velg/ band hij zwaarder is dan aan de andere kant. Of het kan komen door dat u de banden niet goed heeft opgeslagen dan kan een lichte vervorming plaat vinden in de band waar door hij een hoogteslag krijgt. 

De Oplossing!

Met onze balanceermachine kijken wij waar er lood in het wiel moet om te zorgen dat uw auto niet gaat trillen. Dit doen wij met Plaklood of Slaglood. Onze balanceermachine zorgt er voor dat het lood op de juiste plek komt. Dit is zo dat de band weer in evenwicht is qua gewicht en u geen trillen meer verneemd in uw auto!

Beterband maakt gebruik van Red Road Force één van de beste machines op de markt.